Draadloos intercomsysteem voor appartementen: de vier voordelen van Intratone

Bent u op zoek naar een nieuw intercomsysteem en wilt u geen overlast door graafwerkzaamheden of het leggen van kabels? Een groot voordeel van de Intratone draadloze intercom is dat de installatie voor u nauwelijks hinder zal geven en dat de intercom makkelijk in gebruik is. U mist dankzij de Intratone intercom geen enkele bezoeker meer! De veiligheid van uw appartementsgebouw wordt verhoogd door de toegangscontrole.

 

Draadloze deurintercom appartementencomplex

Draadloze deurintercom: geen overlast door graafwerkzaamheden of kabels leggen

Een draadloze deurintercom van Intratone is het antwoord op de meer complexe en duurdere technologie met bedrading. Een Intratone intercom is heel snel en eenvoudig te installeren, heeft geen of nauwelijks onderhoud nodig en is veel minder gevoelig voor storingen. Omdat er geen bedrading aangelegd moet worden van de buitendeur tot in de woningen kan dit systeem in elk appartementsgebouw geplaatst worden zonder overlast voor de bewoners. Er moeten geen kabels gelegd worden, er zijn dus ook geen graafwerkzaamheden nodig en bewoners moeten niet thuis zijn om het systeem aan te sluiten binnen in de woning. Naast de lagere kosten, besparing op materiaal (bedrading) en arbeid, is er dus ook nauwelijks hinder voor de bewoners. Dankzij het beheer op afstand en in real time zijn de intercoms eenvoudig vooraf geprogrammeerd en dus meteen operationeel. Daarnaast zijn de Intratone-oplossingen compatibel met de meeste al aanwezige apparatuur.

Geen intercom in huis: deur openen met uw telefoon

In het verleden werkte intercomsystemen met een draad die de intercom en de woning met mekaar verbond. In de woning was het dan ook noodzakelijk om een intercomontvanger en deuropener te monteren. Deze ontvanger werd later ook voorzien van een scherm, waardoor het ook mogelijk werd te zien wie er voor de deur stond, de video intercom was geboren. Ondertussen kunnen we dit allemaal aanbieden met onze vernieuwde technologie, maar met veel minder materiaal, onderdelen en meer vrijheid. Daarom hebben we gekozen om gebruik te maken van de functionaliteit van mobiele (smart)phones. Deze vervangen eigenlijk alle bedrading, de intercomontvanger in de woning en voegt een heel belangrijk element toe: vrijheid. Een Intratone draadloos intercomsysteem werkt immers altijd, zowel thuis als daarbuiten. Dus zelfs tijdens een strandwandeling, tijdens het winkelen of waar en wanneer dan ook kan je communiceren met diegene die aanbelt en beslissen om de deur al dan niet te openen. Omdat er minder materiaal nodig is ligt de installatiekost lager, minder onderdelen zorgen voor minder storingen en zowel de bewoners als de beheerders of eigenaars van het gebouw genieten van optimale vrijheid bij toegangscontrole.

Video intercom verbonden met uw telefoon: mis geen enkele bezoeker!

Er is altijd sprake van een fysieke afstand tussen de ingang van een gebouw of appartementsgebouw en de eigenlijke woning binnen in de gebouwen. Vooraleer we iemand toegang willen verlenen willen we niet enkel horen wie het is, maar die persoon ook kunnen zien. Een Intratone draadloze intercom maakt gebruik van mobiele technologie waardoor je op elk moment kan zien wie er voor de deur staat. De high-end camera geeft een haarscherp beeld in bijna alle omstandigheden, dus ook in het donker. Omdat de camera beschermd wordt door een zogenaamde “dome” is deze beschermd tegen vandalisme. Uiteraard kan de dome door ernstig vandalisme beschadigd worden, maar deze is sneller en goedkoper te vervangen dan de camera. Je kan dus op elk moment, waar dan ook, zien wie er voor de deur staat, zodat je geen enkele bezoeker mist!

Toegangscontrole: verhoog de veiligheid van uw appartementsgebouw

Wat de veiligheid van draadloze intercomsystemen of toegangscontrole betreft kunnen we een opdeling maken in twee hoofdcategorieën. Enerzijds is er de veiligheid voor de gebruikers, meestal bewoners en anderzijds beheerders of eigenaars. Eigenaars zijn in Nederland vaak verenigd in VVE’s (Verening van Eigenaren).

Voor de gebruikers neemt de veiligheid toe als men gecontroleerd toegang kan geven tot het gebouw. Niemand zit te wachten op “gasten” die niks in de centrale ruimtes te zoeken hebben. Met een draadloos intercomsysteem met videofunctie ziet u op elk moment en op elke locatie wie er voor de deur staat. En omdat je niet alleen ziet wie het is, maar ook kan communiceren met die persoon, kan ja een betere afweging maken om al dan niet toegang te verlenen. Vooral voor de meer kwetsbare groepen, denk maar aan ouderen in serviceflats, is dat uiteraard belangrijk. Een van de mooiste bijkomstigheden is dat, uiteraard met inachtneming van de regelgeving op het gebied van privacy, een derde persoon mee kan kijken wie er voor de deur staat van een dierbare. Denk bijvoorbeeld aan familie, zoals kinderen of andere naasten. Dit kan alleen maar omdat Intratone gebruik maakt van mobiele netwerken en daarom volledig plaats- en tijdsonafhankelijk kan functioneren. Bij langdurige afwezigheid, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, kan de intercom doorgeschakeld worden naar iemand anders, waardoor het lijkt alsof de bewoner thuis is. Intratone is dus niet alleen op afstand de beste, maar ook op afstand de veiligste.

Voor eigenaars of beheerders spelen er ook andere elementen die de veiligheid verhogen. Voor deze doelgroep is het sleutelmanagement bijvoorbeeld belangrijk. Men wil dat alleen bepaalde personen of organisaties toegang hebben, op bepaalde tijdstippen. Toegang verlenen aan bijvoorbeeld zorgpersoneel, onderhoudsmedewerkers of andere tijdelijke gebruikers kan vanop afstand gebeuren en vooraf kan een bepaald niveau en tijdsduur bepaald worden. Vervolgens wordt in real time iedere handeling of gebeurtenis geregistreerd. Die informatie kan op ieder moment opgevraagd worden. Via de unieke beheeraccount biedt Intratone veilige en gedetailleerde informatie zoals wanneer, wie en waarmee iemand toegang heeft vastgelegd en verkregen, zo kan men in bepaalde situaties snel en eenvoudig zien wie wanneer welke handelingen heeft verricht. Een Intratone draadloos intercomsysteem is de beste manier om sleutelmanagement te controleren.

Wilt u meer weten over ons intercomsysteem? Wij verzamelen al onze kennis en informatie op onze intercom pagina.