Hoe werkt de draadloze intercom van Intratone?

Geen gedoe meer met uw intercom? De draadloze intercom van Intratone is volledig onafhankelijk van wifi of bluetooth. Zo heeft u geen last meer van storingen of een netwerkverbinding die uitvalt. U ervaart een optimaal gebruiksgemak met een draadloos intercomsysteem met camera, aangesloten op uw telefoon. U kunt heel gemakkelijk de deur openen met uw telefoon, waar u ook bent.

Draadloze technologie Intratone intercomsysteem

Onze draadloze intercomsystemen werken met betrouwbare en beproefde mobiele technologie. Net zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons, zijn onze intercoms voorzien van een simkaart. Hierdoor zijn onze intercomsystemen volledig onafhankelijk van systemen zoals wifi of bluetooth, die helaas nog te vaak te maken hebben met tijdelijke storingen of slechte ontvangst. Onze intercomsystemen zoeken altijd automatisch naar het sterkste draadloze signaal van de beschikbare netwerken, wat zorg voor een probleemloze werking.

Draadloos intercomsysteem met camera, aangesloten op uw telefoon 

Op het moment dat een bezoeker het toetsenbord of de bel gebruikt, wordt er contact gelegd met de vaste of mobiele telefoon van de juiste woning. De vaste telefoon gaat over en de bewoner kan praten met de persoon die voor de deur staat. Tegenwoordig beschikt meer dan 90% van de gebruikers over een mobiele smartphone. Als dit het geval is, opent de Intratone applicatie automatisch wanneer iemand aanbelt. De gebruiker krijgt een scherm te zien met een rode en een groene knop. Dit geeft de mogelijkheid om te communiceren met diegene die de intercomcamera aan de ingang van het appartement gebruikt. Daarna kan men er in een nieuw scherm voor kiezen om de deur te openen of de toegang te weigeren. In dit overzicht wordt de installatie en werking stap voor stap uitgelegd.

Toegangscontrole: de deur openen met uw telefoon

De meeste appartementen met een draadloos intercomsysteem beschikken over een centrale deur die toegang verleent, soms tot aan het voorportaal, maar soms bevindt het intercomsysteem van het appartement zich al in het voorportaal. Een belangrijk onderdeel van de toegangscontrole bestaat uit het wel of niet openen van de deur die verdere toegang verleent tot het gebouw of complex. De deur die toegang verschaft is vrijwel altijd gemotoriseerd, wat wil zeggen dat deze op afstand bediend kan worden. Het openen van deze gemotoriseerde deur om toegang te verlenen gebeurt door de bewoner, die draadloos via een vast of mobiel toestel deze deur kan bedienen. Het signaal loopt via de centrale intercomunit. Het openen van deze toegangsdeur is mogelijk indien men beschikt over een mobiele telefoon. De toegangsdeur kan overal geopend worden, de bewoner hoeft dus niet thuis te zijn. Ook beheerders kunnen, zelfs als ze zich op een andere locatie bevinden, toegang verlenen. Vooral voor schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden is dit heel praktisch en tijd- en kostenbesparend.

Wilt u meer weten over ons intercomsysteem? Wij verzamelen al onze kennis en informatie op onze intercom pagina.